Világgazdaság

A magyarok megoldhatnák az Unió tejpiaci gondjait

Az Európai Unió tejpiaci gondjainak megoldásában segíthetne, ha - részben vagy egészben - elfogadnák a magyar javaslatokat - jelentette ki Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, a kormányszóvivői tájékoztatón.

Az agrártárca irányítója közölte: a tejpiaci gondok orvoslására Magyarország szerint átmenetileg meg kellene emelni a tej exporttámogatását 50 százalékkal. Emellett szintén átmenetileg 50 százalékkal volna célszerű növelni az intervenciós árakat, valamint a kvótaalapú közvetlen támogatások mértékét.

Gráf József úgy vélekedett: a magyar javaslatok elfogadása, jelentősen enyhíthetné az unió tejesgazdáinak kritikus helyzetét.

A miniszter jó irányba tett, de kis lépésnek minősítette a legutóbbi uniós informális agrárminiszteri értekezleten elfogadott határozatot, amelyben 20 ország felhívta az Európai Bizottságot, hogy záros határidőn belül fogalmazza meg konkrét javaslatait a tejpiaci gondok megoldására.

Vatera.hu Kft. Airbus MKB Bank Lendvai Ildikó GVH-ügyek termelők kutatás OTP A szerkesztő ajánlja unió Vállalati jelentések EGIS Nyrt. Költségvetés 2012-2013 Omninvest Auchan influenza oktatás Sanofi-Aventis tejpiac Részvénypiacok Európai Parlament Róna Péter MÁV-Start Magyar Telekom Nyrt. Tölgyessy Péter BNP Paribas Stumpf István EADS Optimista sarok Egészségügy - Gyógyítás Oszkó Péter tömegközlekedés