Világgazdaság

Ausztriában is élnek szegények – De mennyire?

Az idén az osztrák magánháztartások több mint 50 százaléka egyenként kevesebb mint 45 ezer euró (12,3 millió forint) szabadon elkölthető készpénzvagyonnal rendelkezett.

A háztartások egytizede viszont már egyenként több mint 225 ezer euróval (61,6 millió forint) rendelkezik, nem számítva az ingatlanvagyont – tudósít a felmérésről az ORF. A leggazdagabb osztrák magánháztartások ezzel a teljes pénzvagyon több mint a felével rendelkeztek, 50 százalékuk pedig a teljes pénzvagyon több mint 90 százalékával.

Az adatokból kitűnik, hogy a magánháztartások leggazdagabb tíz százalékának pénzvagyona átlagosan 563 ezer euró (154 millió forint). A lakosság kevésbé vagyonos fele viszont háztartásonként csak 20 600 euró (5,6 millió forint) készpénzvagyonnal rendelkezik.

Autók BÉT - Napi események NAV GVH-ügyek elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok Pénzügyi és gazdasági válság Banki közgyűlések KK - Üzlet és ember KK - HR szakoldalak KK - Képzés Bajnai Gordon turizmus Környezetvédelem - Globalizáció A szerkesztő ajánlja Vállalati jelentések Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Orbán Viktor Felmérések autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek KK - Hírek röviden Gyurcsány Ferenc autó gyógyszeripar A KSH jelenti repülés Reklám és Média Részvénypiacok SZDSZ-ügyek fogyasztási cikkek Jobbik-ügyek fogyasztóvédelem Zöld ügyek IMF-megállapodás utazás GDP-adatok Befektetési lehetőségek Mol Botrányok a politikában szegényPénzügyi és gazdasági válság Fővárosi ügyek Piacbefolyásoló adatok Korábbi konferenciák biztosítás Tudomány - Kultúra VG Egészségügyi konferencia MÁV infokommunikáció Gázvezetékek Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon Ausztria tömegközlekedés ÁKK Zrt.