Világgazdaság

Csődbüntett miatt vádat emeltek Overdose tulajdonosa ellen

Csődbűntett és magánokirat-hamisításra való felbujtás miatt vádat emeltek a letartóztatásban levő Mikóczy Zoltán és magyar állampolgárságú társa, Györke Dezső Sándor ellen Nagyváradon.

Ezt a nagyváradi törvényszék sajtóirodája jelentette be pénteken. A törvényszéknek a napokban döntenie kell arról is, hogy meghosszabbítja a letartóztatási parancsot, vagy pedig szabadlábra helyezi a neves versenyló, Overdose tulajdonosát és társát - közölte a Magyar Nemzet Online.

Mikóczy Zoltánt és Györke Dezső Sándort október 21-én helyezték tíznapos előzetes letartóztatásba, miután a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozójuk elárverezés előtt álló gépsorait. A vád szerint ugyanakkor arra kényszerítették a cég romániai ügyvezetőjét, hogy hamis dokumentumokat állítson ki a gépek akadálytalan szállítása érdekében. Az két üzletember nagyváradi ügyvédje azt nyilatkozta, hogy védenceit a hét végén várhatóan szabadlábra helyezik.

 

Magyar Nemzeti Bank (MNB) ÉMÁSZ Nyrt. PSZÁF Audi Hungaria Motor Kft. Nielsen A szerkesztő ajánlja zuschlag jános EGIS Nyrt. Ford Generali influenza sportbiznisz Vlagyimir Putyin BAMOSZ Cashline Kft EBRD Mervyn King Overdose MSZP-ügyek Magna MÁV-Start Szakszervezet - Érdekképviselet ORTT GE Hungary csodaló Gazprom Barack Obama Ryanair Magyar Bankszövetség