BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kínai és etióp légitársaságoknak szállít a Rolls-Royce

A Rolls-Royce ma bejelentette: a cég 2 milliárd dollárnyi megrendelést kapott és a kínai és az etióp légitársaságoktól repülőgépmotorok szállítására.

A megrendelés hírét a brit vállalat a dubai légi kiállítás első napján jelentette be. Eszerint az Air China 1,5 milliárd dollár értékben vásárol Trent 700 motorokat húsz A330 Airbus repülőgépéhez. A megállapodás az eszközök megvásárlásán felül TotalCare szerviz szolgáltatást is magába foglal – jelenti az AFP.

A Rolls-Royce ezzel párhuzamosan közölte: az etióp légitársaság 480 millió dollárt fordít Trent XWB motorok megvásárlására, amelyeket A350 repülőihez használ fel. A brit vállalat szerint ezzel az XWB típusú motorra leadott rendelések száma átlépte az ezret, így ez a modell a legkelendőbb a Trent sorozatból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.