Világgazdaság

Microsoft-vezér: "Fantasztikus" Windows 7 eladások

Steve Ballmer sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: fantasztikusak a Windows 7 eladási adatai Japánban, a Microsoft második legnagyobb piacán.

"Az emberek nem az operációs rendszert vásárolják meg, hanem új számítógépeket az operációs rendszerrel" – fogalmazott tokiói sajtótájékoztatóján a Microsoft vezérigazgatója. Steve Ballmer szerint az új hardverek tovább erősítik a Windows 7 helyzetét. A cégvezér nem közölt pontos adatokat a Japánban eddig lebonyolított eladásokról, de fantasztikusnak nevezte az eredményt – tudósít az AP.

Ballmer közlése szerint a Microsoft jelenleg második legnagyobb piacán, Japánban teljesít a legjobban. A jövőben a Yahoo-val kötött keresési megállapodást a vezér szerint más országokra is kiterjeszthetik, Ballmer "kis játékosnak" nevezte a Microsoftot a keresési üzletágban.

A vezérigazgató egyúttal bejelentette, hogy a Microsoft jelentős befektetést hajt végre a cloud computing szektorba, annak ellenére, hogy Ballmer meglátása szerint a felhasználók mindig akkor lesznek a legboldogabbak, ha a programok helyben futnak. Redmond szerdán közölte, hogy a válságra reagálva további 800 alkalmazottól válik meg a januárban bejelentett 5 ezer fős leépítésen felül.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek