Világgazdaság

Microsoft-vezér: "Fantasztikus" Windows 7 eladások

Steve Ballmer sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: fantasztikusak a Windows 7 eladási adatai Japánban, a Microsoft második legnagyobb piacán.

"Az emberek nem az operációs rendszert vásárolják meg, hanem új számítógépeket az operációs rendszerrel" – fogalmazott tokiói sajtótájékoztatóján a Microsoft vezérigazgatója. Steve Ballmer szerint az új hardverek tovább erősítik a Windows 7 helyzetét. A cégvezér nem közölt pontos adatokat a Japánban eddig lebonyolított eladásokról, de fantasztikusnak nevezte az eredményt – tudósít az AP.

Ballmer közlése szerint a Microsoft jelenleg második legnagyobb piacán, Japánban teljesít a legjobban. A jövőben a Yahoo-val kötött keresési megállapodást a vezér szerint más országokra is kiterjeszthetik, Ballmer "kis játékosnak" nevezte a Microsoftot a keresési üzletágban.

A vezérigazgató egyúttal bejelentette, hogy a Microsoft jelentős befektetést hajt végre a cloud computing szektorba, annak ellenére, hogy Ballmer meglátása szerint a felhasználók mindig akkor lesznek a legboldogabbak, ha a programok helyben futnak. Redmond szerdán közölte, hogy a válságra reagálva további 800 alkalmazottól válik meg a januárban bejelentett 5 ezer fős leépítésen felül.

Bankmentő csomag Autók BÉT - Napi események elemzések - Gazdaság és Pénzügy sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság infrastruktúra-fejlesztés Bank of England kutatás Bajnai Gordon turizmus Politikai közvélemény-kutatások A szerkesztő ajánlja orosz-ukrán gázvita Gyenesei István Vállalati jelentések KK - Vállalati szemmel akciók Nyugdíjkérdés Magyarországon Költségvetés 2012-2013 operációs rendszer forintárfolyam Felmérések influenza autóipar Henkel Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek KK - Hírek röviden oktatás autó gyógyszeripar Simor András Japán A KSH jelenti Reklám és Média Betéti kamatok Részvénypiacok SZDSZ-ügyek fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac Kovács László fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Veres János Microsoft IMF-megállapodás Szakszervezet - Érdekképviselet G20 utazás Befektetési lehetőségek Mol Windows 7 Botrányok a politikában Európai Unió Egyesült Államok Piacbefolyásoló adatok biztosítás Tudomány - Kultúra ingatlanpiac Gazprom kgfb infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon Gráf József Invitel