Világgazdaság

Leszavazták a pártfinanszírozás átláthatóvá tételéről szóló tervezetet

Leszavazta a Ház a pártfinanszírozás átláthatóvá tételéről szóló szocialista törvénytervezetet.

Tematikus napot tartott tegnap a Fidesz az interpellációknál: a „pártkatonák”, azaz a szocialisták által kinevezett vezetőkről érdeklődtek - írja a Népszava.

Halász János azt állította, hogy a Magyar Nemzeti Galéria élére a kulturális miniszter egy „aktív szocialista pártkatonát”, Csák Ferencet nevezte ki, de más esetekben is furcsa választások történtek.

Feltette a kérdést: miért jelent előnyt az MSZP tagsági könyv a nemzeti kulturális intézmények vezetői megbízásánál?

Hiller István szakminiszter közölte: Csák kitűnő szakember, és az összes többi esetben szakmai alapon döntöttek.

Nem fogadták el a szocialisták pártfinanszírozási javaslatát. Ebben az állt, hogy vezessék be a kampányszámlát, növeljék az Állami Számvevőszék ellenőrző szerepét, és a politikai hirdetésekre költhető maximális összeget is megemelték volna.

Ez nagyjából egybecsengett egy civil szervezetek által is előterjesztett javaslattal. A szocialisták kezdeményezték azt is, hogy név szerinti szavazással döntsenek a javaslat kétharmados többséget igénylő részeiről, hogy lássák: ki támogatja az átláthatóbb finanszírozást.

A szocialisták a javaslat mellett álltak, a fideszesek azonban rendre tartózkodtak, így nem ment át a javaslat.

Suchman Tamás Autók BÉT - Napi események GVH-ügyek elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF infrastruktúra-fejlesztés Politikai közvélemény-kutatások mszpFidesz-ügyek A szerkesztő ajánlja Nyugdíjkérdés Magyarországon forintárfolyam Felmérések átláthatóság influenza autóipar Draskovics Tibor Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek autó gyógyszeripar repülés Reklám és Média béremelés Részvénypiacok mezőgazdaság fogyasztási cikkek átlagkereset Fidesz Jobbik-ügyek Élelmiszerpiac A munka világa fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Fúzió és akvizíció MÁV-Start Gazdák és termelők Befektetési lehetőségek Mol Piacbefolyásoló adatok Korábbi konferenciák Euróbevezetés Tudomány - Kultúra ingatlanpiac infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Volánbusz Zrt. Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon Oszkó Péter pártfinanszírozás tömegközlekedés