Világgazdaság

Tartja az árfolyamát a forint

A múlt hét hétfői jegybanki kamatvágást követően beállt árfolyamszinten mozog a forint, az eurót hétfőn délelőtt 273,40 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a múlt hét szerda délutáni 273,85 és késő esti 273,13 forint után.

Az ünnepek alatt a nemzetközi kereskedelemben gyakorlatilag nem változott a forint árfolyama. A dollárt 190,05 forinton jegyezték hétfőn délelőtt a múlt hét szerda délutáni 191,66 forinttal szemben.

A pillanatnyi árfolyamokat itt megtekintheti!

A svájci frank jegyzése 183,27 forint a szerdai 183,99 forint után, 100 japán jen pedig 207,69 forinton forgott a múlt szerdai 208,56 forinttal szemben.

A múlt hét második felében folytatódott a dollár enyhe ütemű gyengülése az euróval és a főbb devizákkal szemben, korrigálva kissé az előző hetekben elért nyereségeit. A lanyha év végi forgalomban az euró/dollár árfolyamban nem várnak lényeges változást a piacon.

A térségbeli devizák esetében is a lanyha forgalom, az alacsony piaci érdeklődés a meghatározó tényező. A lengyel zloty a 4,15-4,17-es euróárfolyam tartományban, a cseh korona a 26,00-26,50-es sávban marad, a forint pedig várhatóan az egy hete kialakult szinten, 273-274 forintos euróárfolyam környékén tartózkodik majd. Átmeneti árfolyam-kilengésekre mindhárom deviza esetében sor kerülhet a rendkívül alacsony likviditás miatt - teszik hozzá kereskedők.

Bankmentő csomag Autók Magyar Nemzeti Bank (MNB) NAV forint elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság 2010 OTP A szerkesztő ajánlja devizaMVM Cégjog orosz-ukrán gázvita Felmérések influenza autóipar Apple Vlagyimir Putyin repülés Google Inc. A szociális és adórendszer átalakítása svájci frank fogyasztóvédelem dollár japán jen Erdei Tamás Zöld ügyek IMF-megállapodás Wall Street adó Magyar Posta Zrt. euró Budapest Airport Mol Európai Unió Volkswagen Csoport Bauer Tamás Garantiqa Hitelgarancia Zrt. ingatlanpiac Gazprom árfolyam