Világgazdaság

Doktor House-zal még egy egész rendőrörs sem bírt

A 13. hét teljes napon és főműsoridőben is csekély változást hozott a két kereskedelmi televízió előző négyheti átlagához képest: az RTL némiképp javulni tudott, a TV2 teljes napon minimális, 0,1 százalékos, főműsoridőben pedig 0,9 százalékos mínuszt érzékelt.

A két kereskedelmi csatorna versenyében a hétfő hozta a legszorosabb eredményt, aznap teljes lakosságban döntetlen, 18-49-ben főműsoridőben RTL-es, teljes nap pedig TV2 győzelem született (TV2: 21,7% SHR – RTL: 20,7% SHR). A kiegyensúlyozott eredményhez az egész napi struktúra jó teljesítménye kellett: többek között a Mónika Show közönségarányát megduplázó Joshi Bharat délutáni talk-showja (Joshi: 25,9% - Mónika: 13,1% SHR); a Tények győzelme (28% SHR) a Híradó felett; a nap végén pedig a Gyilkos számok (28,7% SHR) és a Különleges ügyosztály (30,7% SHR) hozta végső hajrá.

A keddi UEFA Bajnokok Ligája mérkőzés, a Bayern München – Manchester United összecsapás a korábbi meccseknél is magasabb nézettséget hozott a 18-49-es korosztályban (21,2% SHR), és közönségaránya számadatát megismételve a 21. helyet szerezte meg a heti toplistán. Annak ellenére, hogy a foci nem tudott konkurálni az RTL ez idő alatt futó sorozataival, a TV2 sikerként könyveli el, hogy a mérkőzés ismét rendkívül kedvelt volt a férfinézők körében, és hogy az utolsó pillanatig feszült mérkőzés után a stúdióbeszélgetésre is maradtak a nézők (20,4% SHR).

A szerda ismét Doktor House-ról szólt (28,9% SHR), akinek ezúttal egy egész rendőrőrssel (Rendőrakadémia, 24,5% SHR) kellett megküzdenie, győzelmi pozícióját azonban ez sem veszélyeztette. A TV2 legkedveltebb sorozata a heti 18-49-es toplista legmagasabb TV2-es pozícióját, a hatodik helyet szerezte meg.

Hogy a Tények kiváló számait nem csak a hétköznaponként előtte adott (és ötből háromszor győztesként távozó) Joshi Bharat Show emeli magasra, az a hétvégi eredményekben is tetten érhető, hiszen a szombati Tények-Híradó párharc is döntetlent (TV2: 27,4% - RTL: 28% SHR) hozott.

A hétvégi filmsikerek közül az egyedi hangulatú promóval is beharangozott dupla Bridget Jones epizódokat kell kiemelnünk, a szingli újságírós sorozat első része Superman-nel még nem, de a második rész (33% SHR) a Heti hetes nagyágyúival (26,4% SHR) már sikeresen leszámolt vasárnap késő este, a TV2-n.

nézettség TV2 doktor houseBÉT - Napi események híradó Bajnokok Ligája RTL Klub tények Manchester United