Világgazdaság

Jegybankelnök: a görög bankok kivédik a kockázatokat

A görög bankok elég nagy, a kockázatok kivédésére alkalmas ütközőkészletekkel rendelkeznek - jelentette ki Giorgos Provopoulos, a Görög Nemzeti Bank elnöke a Wall Street Journalnak nyilatkozva.

A görög jegybankelnök hangsúlyozta, hogy a válság kezdetén a bankrendszerük csaknem 10 milliárd eurónyi ütközőkészlettel rendelkezett.

Elmondása szerint a stressz-tesztjeik és a szimulálásaik arra utalnak, hogy ez ütközőkészlet teljességgel elegendő, arra, hogy fedezetet nyújtson az egész rendszer tőkebázisának erodálásával szemben.

 

Egészségbiztosítás Autók BÉT - Napi események elemzések - Gazdaság és Pénzügy kockázat Rendőrségi ügyek - Tüntetések emfesz OTP stressz-teszt tech A szerkesztő ajánlja görög Nyugdíjkérdés Magyarországon euró A szerkesztő ajánlja Költségvetés 2012-2013 szerencsejáték Felmérések autóipar Elemzői vélemények A második Orbán-kormány Szijjártó Péter repülés béremelés Részvénypiacok Telebit Karrierklub átlagkereset Jobbik-ügyek Deviza- és árupiac Befektetési lehetőségek Sólyom László EU aloldal biztosítás Tudomány - Kultúra Nicolas Sarkozy Gazprom infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon jegybank