Világgazdaság

Mennyit költenek az atomerőmű bővítésére?

Beperli a Paksi Atomerőművet az Energia Klub, mert az nem adta ki az atomerőmű bővítésével foglalkozó, úgy nevezett Teller-projekt adatait.

Az Energia Klub szerint közérdekű információknak minősülnek a 2009-es parlamenti döntést megelőző,  a Paksi Atomerőműben lefolytatott Teller-projekt egyes adatai, mint a projekt költségeire vonatkozó információk, illetve a projekt keretében kötött szerződések.

Az atomerőmű arra hivatkozva, hogy nem a magyar állam tulajdonában van, tehát nem érintik az adatvédelmi és az államháztartási törvény vonatkozó előírásai, így megtagadta a kért információk kiadását. Az Energia Klub szerint azonban az atomerőmű tervezett bővítésével kapcsolatos adatok a nyilvánosságra tartoznak, a vita jogi jellege miatt annak tisztázása érdekében, pedig bírósághoz fordultak.

Energia KlubDeviza- és árupiac Opten Informatikai Kft. Amerikai piac - heti elemzés logisztika elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság FHB NyRt. infrastruktúra-fejlesztés raktározás kutatás OTP A szerkesztő ajánlja makroadatok Lakossági energiaellátás Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Felmérések Elemzői vélemények A második Orbán-kormány Paks EBRD kutatás-fejlesztés oktatás Gyurcsány Ferenc Adósságválság az EU-ban makromutatók A szociális és adórendszer átalakítása Karrierklub Timothy Geithner A munka világa Veres János atomerőmű IMF-megállapodás Teller-projekt Mol Európai Unió önkormányzati választások Tudomány - Kultúra BÉT áruszállítás