Világgazdaság

Túl közel áll a Fehér Házhoz a Google?

Egy rangos amerikai jogvédő szervezet a Képviselőházhoz fordult, további vizsgálatot sürgetve a Google Street View alkalmazása kapcsán elkövetett esetleges jogsértések miatt.

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) ugyan lezárta a Google ügyében folytatott vizsgálatot, de a The National Legal and Policy Center (NLPC) további nyomozást vár, mivel úgy látja, az eddigi nem bizonyult megfelelőnek - tudósít az All Things Digital.

A Képviselőháznak küldött levelében a szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy a Google igen szoros kapcsolatot ápol a Fehér Házzal, ez pedig csökkentheti a kivizsgálás semlegességét. Az NLPC Andrew McLaughlin szerepét, a korábbi Google alkalmazott az Obama-kormány technológiáért felelős helyettes államtitkára. A csoport kifogásolja azt is, hogy Barack Obama a közelmúltban megjelent a Google menedzserként dolgozó Marissa Mayer jótékonysági rendezvényén. Az NLPC szerint az adatok ismeretében minden pártatlan szakértő további vizsgálatot folytatott volna a Google Street View kapcsán.

Itt a Hol a hitel? Ínség vagy bőség jön a vállalati hitelezési piacon? Kinek adnak kölcsönt a bankok, s kinek nem? S vajon miért nem? Túl nagy a kockázat? Kevés a biztosnak látszó Ha kíváncsi a részletekre, s más vállalkozások tapasztalataira, jöjjön el a Világgazdaság konferenciájára december 2-án a Gerbeaud Házba Budapesten. Részletek: www.vg.hu/konferencia oldalon találhatók.

Ezzel tehát folytatódhat a vizsgálat az alkalmazás kapcsán, amely már számos országban vihart kavart, a Google ugyanis elismerte, hogy bizonyos esetekben a képanyagot rögzítő speciális autói "lehallgatták" a felhasználó Wifi kapcsolaton keresztül bonyolított internetes kommunikációját és így böngészési adatokhoz, valamint e-mail címekhez juttatták a keresőóriást.

motorola Obama BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) GVH-ügyek Audi Hungaria Motor Kft. 2010 OTP Költségvetési Tanács Gyógyítás-finanszírozás A szerkesztő ajánlja FTC Költségvetés 2012-2013 Generali Joseph Stiglitz influenza A második Orbán-kormány street view Adósságválság az EU-ban Kopits György Részvénypiacok Karrierklub Timothy Geithner David Cameron Wall Street G20 Google adó Fővárosi ügyek Facebook nyomozás