Világgazdaság

Szanyi Gyurcsánynak: Kívül tágasabb

„Gyurcsány Ferenc törekvéseivel szinte maradéktalanul egyet fogok érteni, amennyiben ezeket egy másik pártban fejti ki” – írta blogjában Szanyi Tibor.

Szanyi Tibor, az MSZP képviselője szerint a volt miniszterelnök és pártelnök ideológiai bázisa gyökeresen eltér a szocialista pártétól, így ajánlatos volna más pártban politizálnia.

Ugyan vannak közös céljai Gyurcsánynak és az MSZP-nek azonban egy szocialista pártnak Szanyi szerint nem lehet gyökeresen eltérő ideológiai bázisú belső „színezéke”. Gyurcsánnyal való viszonyát úgy összegezte, hogy örül, ha jó szomszédjai vannak, de ez még nem ok arra, hogy társbérletbe bonyolódjanak.

A jelenlegi fülkeforradalmi diktátorok letörésében persze kiváló szövetségesek lehetnek mindazok, akik akár liberálisok, akár mérsékelt konzervatívok, ámde demokraták – vélekedett a politikus. 

Aegon Biztosító makroadatok politika Almássy Kornél A második Orbán-kormány Gyurcsány Ferenc Adósságválság az EU-ban makromutatók MSZPA második Orbán-kormány párt Magyar Telekom Nyrt. Szanyi Tibor