Világgazdaság

Szijjártó: Nyugalom, 15 év múlva is lesz nyugdíj

A nyugdíjvédelmi törvények biztosítják, hogy ki lehessen fizetni a mostani, valamint a leendő nyugdíjasok nyugdíját - így reagált a miniszterelnök szóvivője arra, hogy az MSZP szerint mindenkinek jól meg kell fontolnia az állami rendszerbe való visszalépést.

Szijjártó Péter szerint az új rendszernek köszönhetően ma mindenki nyugodt lehet: öt, tíz és tizenöt év múlva is meglesznek a nyugdíjak. Az új törvények ugyanis biztosítják, hogy ki tudják fizetni a mostani és a leendő nyugdíjasok nyugdíját is és a fiatalok is lássanak maguk előtt egy fenntartható nyugdíjrendszert – tudósít a Független Hírügynökség.

A miniszterelnök szóvivőjének megfogalmazása szerint arról nem tehetnek, hogy a szocialisták és a hozzájuk ezer szállal kötődő magánpénztárak mindebben ellenérdekeltek.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője korábban azt mondta, hogy a párt azt javasolja minden magán-nyugdíjpénztári tagnak, hogy jól olvassa el azt az értesítőt, amelyet a pénztáraktól a napokban meg fog kapni. Hiszen a visszalépésről vagy maradásról szóló döntés saját életét és akár gyermekei jövőjét is befolyásolhatja. A politikus azt is mondta, hogy amint az MSZP kormányra kerül, kárpótolni fogja a "Fidesz-KDNP bűnszövetség" által megkárosítottakat.

A miniszterelnök szóvivője egyúttal megerősítette, hogy április után sem lakoltatják ki a lakáshitelek törlesztésben elmaradó ingatlantulajdonosokat.

mszpLakossági energia és üzemanyagárak magánpénztár Szijjártó Péter Fidesz nyugdíjrendszer nyugdíj