Világgazdaság

Világgazdasági Fórum, avagy milliók reggelire

A Davosban tartott Világgazdasági Fórum a legjelentősebb gazdasági döntéshozók találkozóhelye, de a részvételért elképesztő összegeket kell kifizetniük az érdekelteknek.

A találkozón csak a Világgazdasági Fórum tagja vehet részt, a svájci nonprofit szervezet több tagsági szintet tart fel, minél többet fizet az érintett, annál több autó nyílik meg előtte és a kísérői előtt – írja a The New York Times.

Az egyszerű tagsági díj, valamint a davosi csúcsra történő meghívás ára 71 ezer dollár (14,4 millió forint), ezzel azonban csak a vörös szőnyegig juthat el a látogató, a színfalak mögött zajló megbeszéléseken csak eggyel magasabb tagsági szinttel vehet részt a vendég, 156 ezer dollár (31,6 millió forint) ellenében.

Két fő akár 301 ezer dollárért (61 millió forint) bejuthat a konferenciára, viszont egy ötfős csoportot már nemigen éri meg bevinni, hiszen az éves tagsági díj önmagában 527 ezer dollár (106,7 millió forint), plusz a belépők, ami 622 ezer dollárra (126 milli forint) emeli a teljes árat.

Ez már a stratégiai partnerség elnevezésű szint, amihez ajtótól ajtóig történő sofőrszolgáltatás és teljesértékű hozzáférés jár. Más kérdés, hogy a pénz önmagában nem elég a szolgáltatás megvásárlásához, ugyanis jelenleg a Világgazdasági Fórum csak indiai és kínai cégek vezetőit látja szívesen ebben a csoportban, feltéve, hogy az adott vállalat a világ 250 legnagyobbjának egyike.

tagság Davos Világgazdasági Fórum tag