Világgazdaság

Börtön járna feketemunkáért - Brutális szigorításokra készül Bukarest

A munkavállalók elbocsátásának, illetve felvételének megkönnyítése, hosszabb próbaidő, a határozott idejű szerződések időtartamának kiterjesztése – ezeket a javaslatokat is tartalmazza a román munkatörvénykönyv módosítása, amelyet tegnap nyújtott be a parlament elé a Boc-kabinet.

Gyorsított eljárás keretében terjesztette a parlament elé tegnap a román kormány a rugalmassá tételét célzó jogszabály-módosításokat. A szakszervezetek és az ellenzék által vitatott módosításokat a kormány úgynevezett felelősségvállalás keretében nyújtotta be.

A parlamenti vita elkerülésére használt procedúra szabályai szerint az ellenzéknek három napja van arra, hogy bizalmatlansági indítványt terjesszen elő, amennyiben nem ért egyet a benyújtott jogszabálytervezettel. Ha a parlament többsége elfogadja az indítványt, a Demokrata Liberális Pártból, az RMDSZ-ből és a Románia Haladásáért Nemzeti Szövetségből (UNPR) álló – a parlamentben a nemzeti kisebbségek képviselői által is támogatott – kormány megbukik. A parlamenti erőviszonyok tükrében azonban a bizalmatlansági indítvány sikertelen lesz, ami így a változások hatálybalépését jelenti.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Autók elemzések - Gazdaság és Pénzügy A Monetáris Tanács kamatdöntései Lakossági energia és üzemanyagárak Forrong az arab világ makroadatok Széll Kálmán Terv Vállalati jelentések Lakossági energiaellátás Nyugdíjkérdés Magyarországon foglalkoztatás Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Felmérések autóipar Konferencia információk Elemzői vélemények A második Orbán-kormány Bűnügyek Adósságválság az EU-ban makromutatók A szociális és adórendszer átalakítása mezőgazdaság A munka világa fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac GDP-adatok Befektetési lehetőségek Parlament Egyesült Államok törvényekNyugdíjkérdés Magyarországon EU aloldal biztosítás BÉT Szájer József infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás