Világgazdaság

Hamarosan beszéddel is irányíthatjuk a Google-t

A Google módosította az Instant Pages rendszerét és azt ígéri, hogy segítségével kettő-öt másodperccel gyorsabban töltődhet be egy honlap.

A Google tapasztalatai szerint átlag öt másodpercig tart egy-egy weboldal betöltése. Ugyanakkor Amit Singhai, a vállalat szakértője a BBC-nek úgy nyilatkozott: a keresőóriás addig nem lesz elégedett, amíg a webet is olyan könnyen lehet átlapozni, mint egy magazint. Ennek érdekében a Google további fejlesztette az Instant Pages funkciót. A szoftver a háttérben fut a kereséseknél és az általa legrelevánsabbnak tartott weboldalt azonnal betölti a háttértárba, mialatt az internetező azon gondolkozik, mire kattintson. Ez azt jelenti, hogy ha a Google jól tippeli meg, mit választ a felhasználó, akkor a kattintást követően azonnal megjelenik az adott weboldal.

Singhal szerint minden alkalommal, amikor akár csak 15 milliszekundummal csökkentik a keresések idejét, a keresések száma növekszik. Az Instant a következő hetekben a Google Chrome böngészőjében jelenik majd meg, de az ígéret szerint hamarosan hozzáférhetővé teszik a forráskódot, így más szoftvercégek is integrálhatják azt. A Business Insider szakértője, Matt Rosoff úgy látja, amíg a Google ezt az utat járja, a felhasználók elégedettek lesznek a teljesítményével és nem hagyják el egy másik cégért, például a Microsoftért.

A Google az Instant mellett más új funkciót is bevezet. A közeljövőben PC-ken is elindul a szóbeli utasításokkal működő keresés. A demonstráció során a Google hangfelismerő rendszere elég pontosan működött ahhoz, hogy különbséget tegyen Worcester helyiség és Wooster College között (a két szó kiejtése egyezik). A keresőóriás közlése szerint a felhasználók annyi hangutasítást adnak a Google mobilos hangfelismerőjének, ami két évnyi folyamatos beszédnek felel meg. Az elmúlt évben hatszorosára növekedett a módszer elterjedtsége és a Google reméli, hogy a PC-ken is sikeresen bevezetheti.

 

BÉT - Napi események kereső elemzések - Gazdaság és Pénzügy turizmus beszéd Vállalati jelentések Adobe Felmérések Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány General Motors autó Adósságválság az EU-ban Részvénypiacok Google Inc. fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac Wall Street instant pagesAdósságválság az EU-ban utazás Google Gazdák és termelők Európai Unió biztosítás IBM ingatlanpiac keresés kgfb Egészségügy - Gyógyítás