Világgazdaság

Előre, klaszterek!

Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenységhez, tagjaik komplex technológiai innovációjához, az innovációs eredmények hasznosításához, majd augusztus 1-jétől közös technológiai innovációhoz igényelhetnek támogatást az akkreditált innovációs klaszterek, illetve tagvállalataik.

Az Új Széchenyi-terv négy kiírását annak kapcsán ismertették kedden a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) és a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. illetékes vezetői, hogy egyúttal ismét lehet pályázni az Akkreditált Innovációs Klaszter cím elnyerésére.

Eddig 25 klaszter nyerte el Magyarországon ezt a címet, a következő egy-másfél évben további 67 csatlakozhat ehhez a körhöz – közölte Barta E. Gyula, a MAG Zrt. vezérigazgatója.

Éppen ezért az NFÜ azt tervezi, hogy a kis- és középvállalkozások körében bevált kombinált pályázati konstrukciót kiterjeszti a kutatás-fejlesztés és az innováció támogatására is – mondta el Siba Ignác, az ügynökség illetékes vezető főigazgatója. Megítélése szerint azok a klaszterek esélyesek az akkreditált cím elnyerésére, amelyek pluszteljesítményre képesek az innováció és az együttműködés terén.

klaszter nfü technológiai innováció pályázat