Világgazdaság

Megússzák a fizetésképtelenséget - Állami pénzhez juthat a BKV

Még ebben a hónapban megkaphatja a BKV annak az állami támogatásnak a második részletét, amelyet március elején ígért meg a kormány.

 Tarlós István főpolgármester ezt a kabinet meg nem nevezett illetékeseire hivatkozva jelentette be. Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke pedig azt hangsúlyozta: nincs ok aggodalomra a közlekedési cég pénzügyi helyzete miatt.

A BKV korábban arról tájékoztatta lapunkat, hogy 29 milliárd forint támogatással számolnak erre az évre, ebből 25 milliárd a működést, 4 milliárd pedig a fejlesztéseket segítené. Ez nem csupán az államtól származik: 11 milliárdot adott már a főváros, a többi a központi költségvetésből érkezik, s ezt még tízmilliárddal növelhetik, ha van miből.

Az első, tízmilliárdos részletet április elején, az eredetileg tervezetthez képest néhány napos késéssel utalták át Budapest számlájára, a többire viszont azóta is várni kell. Felmerült az a veszély is, hogy ha sokáig csúszik a kilencmilliárdos második részlet, fizetésképtelen lesz a BKV.

Autók állami támogatás elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság Lakossági energia és üzemanyagárak támogatás Gyógyítás-finanszírozás makroadatok BKV Vállalati jelentések Nyugdíjkérdés Magyarországon Külföldi lapvélemények Felmérések autóipar Elemzői vélemények Vlagyimir Putyin Hitelek: lakás A második Orbán-kormány Bűnügyek energetika autó Soros György A KSH jelenti Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok tarlósFővárosi ügyek mezőgazdaság fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac A munka világa Deviza- és árupiac Zöld ügyek Szakszervezet - Érdekképviselet Európai Unió Vaskerék Fővárosi ügyek Egyesült Államok biztosítás ingatlanpiac Gazprom infokommunikáció Adórendszer Magyarországon