Világgazdaság

Egyre menőbb a first minute - A kedvenc őszi úti céljaink

Közép-Európa vezető online utazási ügynöksége, az Invia felmérése szerint az online lefoglalt utazások értéke az idei, június és augusztus közötti főszezonban közel 20 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest.

A növekvő tendencia előreláthatólag szeptemberben is kitart, mivel ebben a hónapban is nagy népszerűségnek örvendenek a tengerparti üdülőhelyek. Az utószezon komoly vonzereje a kedvező árakban és a turisták alacsony számában rejlik.

Az Invia.hu online utazási ügynökségnél a legnagyobb érdeklődést a kedvezőbb árú szállás- és repülőjegy csomagok váltották ki idén is. Az iroda adatai alapján 2011 nyarán a legnépszerűbb üdülőhelyek közt szerepelt Egyiptom, Törökország és Görögország, illetve Olaszország iránt is jócskán megnőtt az érdeklődés a tavalyi évhez képest. Érdekes a trend továbbá, hogy a magyar nyaralók is egyre inkább fogékonnyá válnak a kedvezményes First Minute ajánlatokra is.

Top - szeptemberi desztinációk

Alanya

Andalúzia

Hurghada

Dalmácia

Kanári-szigetek

Kréta

Ciprus

Madeira

Rodosz A tengerparti üdülések iránti érdeklődés előreláthatólag szeptemberben is megmarad. Az őszi kiruccanásokat leginkább az akár 30 százalékot is elérő utószezoni kedvezmények motiválják, ám a nyári szünet végeztével a tengerparti utak további vonzerejét a turisták számának csökkenése és a kellemesebb, 30 fok környékén tetőző hőmérséklet adja. Az iskolakezdés miatt szeptemberben leginkább a gyerek nélküli családok és a nyugdíjasok utaznak.

Andalúzia

Hurghada

Dalmácia

Kanári-szigetek

Kréta

Ciprus

Madeira

Rodosz -->

Árokszállási Zoltán makroadatok úti cél antalya kréta A második Orbán-kormány online foglalás makromutatók ősz utazás szeptember