Világgazdaság

Fájdalmas szinten a svájci frank

A forint gyengült délelőtt e vezető devizákkal szemben negatív nemzetközi befektetői környezetben.

Az eurót 295 forint felett is jegyezték a bankközi piacon, majd 11 óra után 294,5-re mérséklődött a közös európai fizetőeszköz ára. Reggel még 293,5-294-es szintek között mozgott az euró/forint kurzus.

A svájci frank távolodott a 240-es jegyzéstől, 242-243 forintot kérnek az alpesi devizáért. Az euró/frank kurzus stabil szeptember eleje óta, miután a svájci jegybank 1,2-es minimális célárfolyamot határozott meg, mert az erős frank deflációs és recessziós kockázatokat okozott.

Az SNB bejelentésére az euró/frank kurzus egy nap alatt 1,1-ről 1,2-re változott, a frank/forint 250-ről 230-ra ereszkedett. A 240 forint feletti jelenlegi frankárfolyamot a forint euróval szembeni esése okozta.

OMV Hungária Kft. NAV forint MKB Bank logisztika elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF Frank raktározás Lakossági energia és üzemanyagárak Bajnai Gordon OTP Panasonic Goldman Sachs deviza Cégjog Nyugdíjkérdés Magyarországon forintárfolyam Oroszország Felmérések Hitelek: lakás A második Orbán-kormány autó repülés Adósságválság az EU-ban Részvénypiacok fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac Deviza- és árupiac fiat euró Európai Unió Amerikai piac - napi elemzés Volkswagen Csoport áruszállítás árfolyam