Világgazdaság

Kezdi összeszedni magát a forint

Kissé erősödött a forint árfolyama kedden kora délelőtt, az eurót 304 forint körül, a svájci frankot pedig 246 forint körül jegyezték röviddel 9 óra után.

Devizapiaci kereskedők úgy vélekedtek: az erősödés összefügghet azzal, hogy hétfőn este a parlament elfogadta a jövő évi költségvetés sarokszámainak számító adótörvényeket. A pozitívabb hangulat mögött állhat az is - tették hozzá -, hogy a kormány és az IMF között, a több eddig tisztázatlan kérdés ellenére, mindenképpen lesz megegyezés, anélkül a kabinet nem állhat fel az asztaltól.

Közölték: az euró árfolyama kedden 304-307 forint között mozoghat a nemzetközi helyzettől függően. Ennek kapcsán megjegyezték: az amerikai költségvetési bizottságban még mindig nem tudtak megegyezni a költségvetési kiadáscsökkentő lépésekről.

Az eurót kedden kora délelőtt, röviddel 9 óra után 304,50 forinton jegyezték. Kedden reggel 305,65 forinton, hétfőn este 306,22 forinton volt az euró.

A svájci frank 246,10 forinton állt kedden kora délelőtt, a reggeli 247,16 forint és a hétfő esti 247,85 forint után.

Az amerikai dollár 224,90 forint volt, a reggeli 225,54 forintot és az előző esti 226,91 forintot követően.

Autók BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) forint GVH-ügyek elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok Pénzügyi és gazdasági válság Lakossági energia és üzemanyagárak turizmus Moody's HBR - Vezetés/Szervezés Cégjog Nyugdíjkérdés Magyarországon Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Külföldi lapvélemények Felmérések autóipar HBR - Stratégia/Tervezés Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány imfDeviza- és árupiac energetika autó Reklám és Média Adósságválság az EU-ban fogyasztási cikkek svájci frank A munka világa Deviza- és árupiac Zöld ügyek Szakszervezet - Érdekképviselet utazás euró Budapest Airport Befektetési lehetőségek Európai Unió HBR - Politika/Társadalom Vaskerék Fővárosi ügyek Amerikai piac - napi elemzés biztosítás ingatlanpiac Angela Merkel költségvetés árfolyam Fitch elemző infokommunikáció Adórendszer Magyarországon