Világgazdaság

Tunéziában nyaralna? - Egy jó hír

Az újonnan választott tuniszi kormány hangsúlyozta, hogy az iszlamista irányultság ellenére továbbra is várja a napimádó nyugati turistákat.

"Tiszteletben tartjuk a vendégeink étkezési, ruházkodási és életstílusbeli szokásait" – fogalmazott egy turizmusról szóló konferencián Hamadi Jebali tunéziai miniszterelnök. A fehér homokos partjairól és luxus fürdőiről híres Djerbában rendezett eseményen az üzenetet számtalan alkoholos ital felszolgálásával hangsúlyozták – tudósít a Reuters.

A Jebali vezette iszlamista párt koalíciós kormányt alkot Tunéziában az Arab Tavasz után. Az észak-afrikai ország nem véletlenül hangsúlyozza vendégszeretetét, hiszen a forradalom kezdete óta több mint harmadával esett vissza a turizmus bevétele, miközben az ágazat a mintegy 7 százalékát termeli meg. Jebali megfogalmazása szerint egyesek valótlan képet akarnak festeni a kormányról.

A 2010-es 7 millióról tavaly 5 millióra esett vissza a Tunéziát meglátogató turisták száma, de a kormány reményei szerint még az idén visszanyerhetik az elveszett két millió vendéget. A miniszterelnök az iszlamista fordulattal kapcsolatos félelmekre reagálva közölte, hogy hamarosan alkotmányban rögzítik az állam szekuláris jellegét.

Autók BÉT - Napi események makroadatok IMF Lázár János forintárfolyam Coface Hungary autóipar A második Orbán-kormány Christine Lagarde Tunézia Adósságválság az EU-ban makromutatók kormány Részvénypiacok A munka világa Tarlós István IMF-megállapodás Budapest Airport Európai Unió Bod Péter Ákos Facebook ingatlanpiac Tesco Adórendszer Magyarországon