Világgazdaság

Ne büntessék 30 ezerre a pillanatokra megálló taxisokat

Az Országos Taxis Szövetség levélben fordult Lázár János Fidesz-frakcióvezetőhöz azért, hogy a taxiközlekedés érdekében módosítsák a KRESZ-t.

Az érdekképviselet szerint az utóbbi hónapokban nagy mértékben emelkedett a taxisok pár perces megállásai miatt kirótt 30 ezer forintos  pénzbírságok kiszabása, holott a felvételeken több esetben jól látható, ahogy az utas éppen ki- és beszáll a taxiba. Ma jelenleg egy közfeladatot ellátó taxi-gépkocsi elvileg nem állhat meg azokon a helyeken, ahol táblákkal ezt a KRESZ tiltja. Egyre több a megállni tilos tábla és egyre több azon útszakaszok száma, ahol ezek a kényszermegállások megvalósulnak.

A rendelet értelmében a közlekedési hatóságnak nincs semmilyen mérlegelési joga a  szabálysértési bírság kiszabásakor, nem vizsgálhatja, hogy milyen céllal és milyen  időintervallumban valósult meg a szabálysértés és okozott-e más közlekedés egyéb résztvevőjének bármilyen  fennakadást az 1-2 perces megállás.

A Szövetség hozzáteszi: sehol a világon nincs arra példa, hogy a közösségi közlekedés résztvevőjét azért büntetnék, mert a  munkáját látja el. Az elmúlt évben többször fordultak levélben a  szakminisztériumhoz, hatóságokhoz, de érdemi intézkedésre eddig nem került sor – zárul a közlemény.


 

Autók Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok Pénzügyi és gazdasági válság Lakossági energia és üzemanyagárak VG konferencia turizmus François Hollande Nyugdíjkérdés Magyarországon forintárfolyam Külföldi lapvélemények Orbán Viktor Felmérések autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány autó gyógyszeripar repülés Adósságválság az EU-ban Részvénypiacok andor lászló taxis fogyasztási cikkek bírság Élelmiszerpiac Deviza- és árupiac Zöld ügyek Szakszervezet - Érdekképviselet utazás Gazdák és termelők Befektetési lehetőségek Varga Mihály Országos Taxis Szövetség lázárFővárosi ügyek Fővárosi ügyek ingatlanpiac Angela Merkel infokommunikáció Gázvezetékek Adórendszer Magyarországon