Világgazdaság

Eltávolítanák az INA magyar elnökét

Az INA olajtársaság felügyelőbizottságának négy horvát tagja levélben arra kérte a horvát kormányt, hogy a vállalatnál uralkodó állapotok miatt menessze Áldott Zoltánt, az igazgatóság elnökét – jelentette szombaton a horvát média.

 A levél egyik aláírója, Davor Stern megerősítette, hogy küldtek a kormánynak egy levelet az INA-nál kialakult rossz helyzettel összefüggésben, de annak tartalmáról nem kívánt nyilatkozni, mondván, nem akar a sajtón keresztül üzengetni a „tulajdonosnak”, amelyet képvisel a cégnél.

A Novi List című horvát lap úgy tudja, hogy a levél szerzői arra figyelmeztetik a kormányt: a vállalatnál uralkodó állapotok miatt elérkezett az idő, hogy kérjék Áldott Zoltán menesztését. Szerintük a kormánynak meg kell kezdenie a tárgyalásokat a Mollal a részvényesi szerződés módosításáról, hiszen mindössze 2,4 százalékkal kevesebb INA-részvénye van, mint a Molnak, s még sincs semmilyen vállalatirányítási joga, nem tud befolyást gyakorolni az INA-ban zajló dolgokra.

BÉT - Napi események Pénzügyi és gazdasági válság INA Raskó György forintárfolyam A második Orbán-kormány Christine Lagarde repülés Adósságválság az EU-ban Részvénypiacok Deviza- és árupiac IMF-megállapodás fiat Gazdák és termelők konferencia Vaskerék Volkswagen Csoport