Világgazdaság

A VDSZ elnöke lehet az Autónom Szakszervezetek új vezetője

Ringbe száll az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) elnöki posztjáért Székely Tamás, a VDSZ elnöke. A konföderáció jelenlegi vezetője, Borsik János a tisztújító kampány során bejelentette, nem indul újra a pozícióért.Az elnökről és a tisztségviselőkről december 17-én, tisztújító kongresszuson döntenek.

Ennek alapján Székely úgy tudja, ő az egyedüli jelölt, de hogy ez valóban így van-e, az a december 17-ére összehívott kongresszuson fog kiderülni. Az ASZSZ legnépesebb tagszervezete, a mintegy 30 ezer tagot számláló VDSZ elnöksége a pozícióra már hetekkel ezelőtt Székely Tamást, az ágazat elnökét, a konföderáció társelnökét jelölte. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy Borsik  újra indul-e vagy korára és a konföderáció élén eltöltött hosszú évekre
való tekintettel visszavonul.

Székely a VDSZ megfogalmazása szerint lendületes, hiteles, harcos, átlátható, demokratikus működést tervez az autonómoknál, amennyiben őt választják. Ehhez viszont teljesen át  kell alakítani az utóbbi években feltűnően elcsendesedett, ezért belülről, egyes tagszervezetek által sokat kritizált konföderáció működését és gazdálkodását - véli a jelölt.
 

szakszervezet ASZSZ VDSZ Székely Tamás borsikA második Orbán-kormány