Világgazdaság

Németországban csökkent az infláció

Novemberben enyhült, 2 százalék alá csökkent a fogyasztói árak emelkedésének mértéke Németországban - közölte szerdán a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

Novemberben 1,9 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Németországban a 2011. novemberihez képest. Az előző havihoz viszonyítva novemberben 0,1 százalékos volt az árcsökkenés mértéke.

Októberben és szeptemberben még 2,0 százalék volt az áremelkedés mértéke. Két százalék alatt utoljára 2012 júliusában emelkedtek a fogyasztói árak.

A drágulás mértékének novemberi lassulása elsősorban az energiaárak csökkenésére vezethető vissza. Az energiaárak novemberben 3,8 százalékkal emelkedtek 2011 novemberéhez képest, lényegesen kisebb mértékben mint a megelőző hónapokban. Novemberben az energiaárak az előző hónaphoz képest 1,1 százalékkal csökkentek.

Az energiaárak alakulásának leszámításával a fogyasztói árak október óta konstans 1,6 százalékkal emelkedtek.
 

Németország Autók BÉT - Napi események elemzések - Gazdaság és Pénzügy Lakossági energia és üzemanyagárak kutatás OTP Kovács Árpád VG konferencia turizmus Gyógyítás-finanszírozás Tőzsdei elemzések Felmérések autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány oktatás energetika autó A KSH jelenti repülés Reklám és Média Adósságválság az EU-ban béremelés makromutatók fogyasztási cikkek átlagkereset fogyasztóvédelem Szakszervezet - Érdekképviselet utazás Befektetési lehetőségek Európai Unió Vaskerék önkormányzati választások biztosítás ingatlanpiac infokommunikáció Adórendszer Magyarországon