Világgazdaság

Leállhatnak a BKV-s fejlesztések

Júniusban felmondhatják a bankok a BKV tavaly újrakötött hitelszerződéseit, ha a fővárosi közlekedési cég május 31-ig nem írja alá az idei közszolgáltatási szerződését a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK). A kontraktus hiánya ugyanis szerepel a hitelszerződések rendkívüli felmondási okait tartalmazó listán – írja a Népszabadság.

A BKK nem szerződhet addig a BKV-val, amíg nem tette meg ugyanezt a fővárosi önkormányzattal. Az egyezséghez azonban hiányzik 15,6 milliárd forint. A fővárosnak ugyanis csak úgy sikerült az idén nullszaldós költségvetést készítenie, hogy a közösségi közlekedés finanszírozásának sokmilliárdos hiányát áttolta a BKV-ra.

A 15,6 milliárdos hiány miatt június elsejétől rendkívüli üzemmódra kénytelen áttérni a BKV. Ez a járatokat közvetlenül nem érinti őszig – tehát minden busz, villamos, metró – menetrend szerint jár majd, de a kapcsolódó fejlesztéseket leállítják – írja a lap.

Bankmentő csomag Autók Tavaszi ülésszak - Vita elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság Szerencsejáték Zrt. kutatás Bajnai Gordon turizmus TV-csatornák BKV Nyugdíjkérdés Magyarországon Tőzsdei elemzések Mesterházy Attila Külföldi lapvélemények Orbán Viktor Felmérések autóipar A második Orbán-kormány trafiktörvény oktatás Reklám és Média Élelmiszerpiac AIG Inc. A munka világa Botrányok a politikában Európai Unió fejlesztésFidesz-ügyek Korábbi konferenciák Gazprom Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon