Világgazdaság

Magyarország ismét a világ éléskamrája lehet

A debreceni agrárcentrumban megnyílt a Farmer Expo. Az élelmiszeripari szakkiállításán 300 kiállító 17 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

Horváth István, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke, a sertésstratégiáért felelős miniszteri biztos szerint a következő 20 évben jelentős növekedés várható az élelmiszerek iránti keresletben, s Magyarország ismét a világ éléskamrája lehet.

A sertésstratégia szerint a jelenlegi 3 milliós sertésszámot legkésőbb 2020-ig meg kell duplázni - tette hozzá kiemelve, hogy a mezőgazdaság nélkül a magyar gazdaságfejlesztés elképzelhetetlen.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke a megnyitón kiemelte: a nemzetgazdaság szempontjából meghatározó ágazat fejlődését jól jelzi, hogy 2012-ben az agrárium, az élelmiszeripar exportja 8,1 milliárd euró volt, míg az 4,1 milliárd. A Farmer Expón bemutatott magyar fajok hazai és nemzetközi szinten is versenyképesek. A fejlesztés ugyanakkor komoly szervezettséget, kutatásokat igényel - mondta Jakab István.

MTI-->

Jakab István Horváth István farmer Expo