Világgazdaság

Megszólalt az OHÜ a GVH által indított kartellgyanú miatti eljárásban

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) szombaton azt közölte, nem feladatuk annak felügyelete, hogy versenyen részt vevő partnerei megértik-e a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit, ennek megfelelően az ügynökség ezt nem is vizsgálta.

A szervezet a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) arra a pénteki bejelentésére reagált ezzel az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy a versenyhivatal eljárást indít katrellgyanú miatt négy cég ellen. Tudatták, hogy az OHÜ a sajtóból értesült a Gazdasági Versenyhivatal által 2014. szeptember 18-án indított versenyfelügyeleti eljárásról, amelyet a versenyhatóság a gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt kezdett az ALCUFER Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, a FE-GROUP INVEST Vagyonkezelő, Tanácsadó és Nagykereskedelmi Zrt., a SELECTOR Elektronikai Termék Újrahasznosító Kft. és az Elektronikai Hulladékhasznosító Kft. ellen az OHÜ által 2012 és 2014 között, a hazai termékdíj köteles termékekből keletkező hulladékok, különös tekintettel az elektromos és elektronikai berendezések egy naptári évben történő gyűjtésére, szállítására, feldolgozására kiírt közbeszerzési eljárások kapcsán.

Az OHÜ reagálásában rögzítette: közbeszerzési eljárásait minden alkalommal a törvényi előírásoknak megfelelően, a szabályok pontos betartásával bonyolította le.

FE-GROUP INVEST Vagyonkezelő OHÜ Gazdasági Versenyhivatal szállítás ALCUFER Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság közbeszerzési eljárás elektromos és elektronikai berendezések gyűjtés Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Elektronikai Hulladékhasznosító Kft. GVH Tanácsadó és Nagykereskedelmi Zrt. termékdíj feldolgozás SELECTOR Elektronikai Termék Újrahasznosító Kft. versenytörvény hulladék