versenytörvény

Egyszerűbb lett kártérítésért perelni a kartellezőket

Bár kisebb figyelmet kapott, mint a felvásárlásokat módosító szabályok, szintén év elején lépett hatályba a versenyjogi kártérítési igények érvényesítését alapjaiban módosító szabályozás. A DLA Piper szakértőinek segírségével bemutatjuk a legfontosabb újdonságokat a szabályozásban.
2017.02.15 Olvasási idő:

Több ponton is módosult a versenytörvény

A több ponton is módosított versenytörvény alapján egyebek mellett negyedére csökken az igazgatási szolgáltatási díj, hatékonyabbá válik a fúziókontroll, több támogatást kapnak a Gazdasági Versenyhivatallal együttműködni kívánók, valamint megtörtént a versenyjogi kártérítési irányelv szabályainak átültetése is a jogszabályba - közölte a GVH csütörtökön az MTI-vel.
2016.12.22 Olvasási idő:

Megszólalt az OHÜ a GVH által indított kartellgyanú miatti eljárásban

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) szombaton azt közölte, nem feladatuk annak felügyelete, hogy versenyen részt vevő partnerei megértik-e a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit, ennek megfelelően az ügynökség ezt nem is vizsgálta.
2014.09.20 Olvasási idő:

Hárommilliárd forint feletti bírságot szabott ki az első félévben a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az első félévben 41 ügyet zárt le, ezek között a fogyasztóvédelmi jellegű ügyek voltak túlsúlyban, a kiszabott bírság pedig 3,2 milliárd forintot tett ki - közölte a versenyhatóság az MTI-vel. Továbbra is sok jelzés érkezett az egészségre ható készítmények, az étrend kiegészítők, a fogyasztói csoportok megtévesztő hirdetései, valamint az üdülési jogok értékesítésével kapcsolatban.
2014.07.26 Olvasási idő:

Fontos változás a versenytörvényben

A versenytörvény július elsején hatályba lépő módosításai közül a fúziókontroll területén kiemelkedik a végrehajtási tilalom bevezetése, amely nem akadályozza a szerződés megkötését, de az irányítási jogok (többek között a szavazati jogok, vezető tisztségviselők kijelölésére vagy megválasztására vonatkozó jogosultságok) az engedély megszerzéséig nem gyakorolhatók - közölte a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie ügyvédi iroda az MTI-vel.
2014.06.01 Olvasási idő:

Dinnyeügy - A VM nem tervezi a versenytörvény módosítását

Cáfolta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön a Népszabadság értesülését, miszerint módosíttatná a versenytörvényt a dinnyeügy miatt.
2012.09.20 Olvasási idő:

A második félévben módosulhat a versenytörvény

2011.03.25 Olvasási idő:

Kartellgyanús ingatlan értékbecslőknél razziázott a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2010. június 15-én előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott az A.N.Z.S.Ó. 2001 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., az FHB Ingatlan Zrt., a Landimpex Szolgáltató és Tanácsadó Kft. és a Pátria CONSULT Gazdasági Tanácsadó és Vagyonkezelő Zrt. székhelyén.
2010.06.16 Olvasási idő:

A Magyar Telekomé az ISH

A Magyar Telekomé lehet a kórházi informatikai szolgáltatásokat nyújtó International System House (ISH) Kft. - döntött a Gazdasági Versenyhivatal.
2009.12.14 Olvasási idő:

120 helyett 60 milliós büntetés kartellezésért – GVH kontra Fővárosi Ítélőtábla

Csökkentette a tojáskartell résztvevőinek bírságát a Fővárosi Ítélőtábla. Jogerős döntése értelmében a Magyar Tojásszövetségnek az eredetileg kiszabott 120 millió forint helyett 60 milliót kell fizetnie.
2009.06.24 Olvasási idő: