Világgazdaság

Elhalasztották az ítélethirdetést a Raiffeisen Lízing perében

Február 10-re halasztotta az elsőfokú ítélet kihirdetését kedden a Fővárosi Törvényszék a forinthitel-szerződések tisztességességével kapcsolatban a Raiffeisen Lízing Zrt. magyar állam ellen indított perében.

A törvényszék egyben elutasította a felperes pénzintézet kérelmét arra, hogy a bíróság forduljon az Bíróságához, valamint kezdeményezzen eljárást az Alkotmánybíróságnál.

A Raiffeisen Lízing azt kérte, hogy a bíróság állapítsa meg: a 2014. évi 38-as törvény alapján a forintalapú fogyasztói kölcsönszerződésében, illetve a deviza fogyasztói kölcsönszerződéseiben alkalmazott szerződéses kikötések tisztességesek és ezért érvényesek.

Az alperes magyar állam a felperes keresetének elutasítását kérte a bíróságtól, mivel álláspontja szerint a szerződéses feltételek egyik időállapotukban sem feleltek meg a törvényi elveknek.

Autók Magyar Nemzeti Bank (MNB) MészárosLőrinc2 NAV MKB Bank logisztika Nemzetközi konfliktusok Deutsche Bank Pénzügyi és gazdasági válság A Monetáris Tanács kamatdöntései raktározás EKB turizmus Politikai közvélemény-kutatások tech Raiffeisen Lízing Zrt.Elemzői vélemények makroadatok Vállalati jelentések Tőzsdei elemzések forintárfolyam Külföldi lapvélemények Oroszország Alstom autóipar Apple Elemzői vélemények trafiktörvény energetika Alekszisz Ciprasz gyógyszeripar A KSH jelenti makromutatók Részvénypiacok Útdíj mezőgazdaság MSZP-ügyek Yahoo Élelmiszerpiac A munka világa hitel GYSEV utazás Befektetési lehetőségek Glattfelder Béla Botrányok a politikában Európai Unió Fővárosi ügyek Egyesült Államok Mc Donald's Facebook Korábbi konferenciák BÉT áruszállítás Egészségügy - Gyógyítás Electrolux