Világgazdaság

L. Simon a letelepedési kötvényekről

Nyilatkozniuk kell tulajdonosi szerkezetükről azoknak a cégeknek, amelyek a letelepedési kötvényeket értékesítik – nyilatkozta a Hír TV-nek a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

L. Simon László hangsúlyozta: az érintett cégek nagy terhet vesznek le az államapparátus válláról, és a munka, amelyet végeznek, nagy hasznot hoz a költségvetés számára, de fontos, hogy átláthatók legyenek.

„Itt nem az offshore-hátterűség a lényeg, hanem egyértelmű a szabály: azoknak a cégeknek, amelyeknek az Országgyűlés gazdasági bizottsága ezt a lehetőséget megadja – magyarul, hogy közvetítő cégek legyenek –, azoknak átláthatóknak kell lenniük, nyilatkozniuk kell a tulajdonosi szerkezetről” – mondta az államtitkár.

A cikk megjelenésére a Fidesz sajtóosztálya a következő levelet juttatta el szerkesztőségünkhöz.

"L. Simon László a miniszterelnökség parlamenti államtitkára 2015.02.02-án a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában nem arról beszélt, hogy a letelepedési kötvényt közvetítő cégeket át kell világítani, hanem a jelenlegi gyakorlatot ismertette. A hatályos törvények szerint a letelepedési kötvényeket közvetítő cégeknek fel kell tárniuk meghatározó tulajdonosaikat, büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkozattételi kötelezettségük van, illetve hiteles dokumentummal, - cégkivonattal - bizonyítják az adott cégre vonatkozó adatokat."

Autók BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) logisztika GVH-ügyek Vodafone Nemzetközi konfliktusok sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság raktározás kutatás EKB turizmus letelepedés makroadatok Donald Tusk sport Tőzsdei elemzések forintárfolyam Ukrajna Orbán Viktor Oroszország autóipar Apple Elemzői vélemények oktatás energetika Szijjártó Péter A KSH jelenti repülés Reklám és Média RTL Klub makromutatók Részvénypiacok Útdíj mario draghi Google Inc. hitel utazás kötvényTőzsdei elemzések Befektetési lehetőségek Mol Botrányok a politikában Európai Unió Állami Számvevőszék Fővárosi ügyek ebola Euróbevezetés áruszállítás Angela Merkel Telenor Gazprom MÁV Tesco Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon