Világgazdaság

Putyin: soha nem lesz orosz-ukrán háború

Ukrajna és Oroszország közt soha nem lesz háborús konfliktus, de a krími népszavazás eredményét tiszteletben kell tartani - erről beszélt Vlagyimir Putyin, miközben David Cameron azzal fenyegette: szigorúbb szankciók jöhetnek.

Soha nem lesz háborús konfliktus Oroszország és Ukrajna között - mondta Vlagyimir Putyin az orosz állami televíziónak. Miközben az orosz elnök arról beszélt, hogy nem képzelhető el háborús forgatókönyv, David Cameron brit miniszterelnök arról beszélt: "Oroszország teljes mértékben igazolhatatlan és illegális ukrajnai tevékenysége új szintre lépett azáltal, hogy a szeparatisták nyíltan megsértették a tűzszünetet és elfoglalták Debalcevét, amelyet csak orosz harcosok és eszközök rendelkezésükre bocsátása tehetett lehetségessé". A brit kormányfő azt mondta: szigorúbb szankciók is jöhetnek Oroszország ellen.

Putyin szerint a legfontosabb most az, hogy mindenki betartsa a múlt héten elfogadott minszki megállapodást, amelyet épp az oroszbarát szakadárok szegtek meg.

Szóba került az interjúban a Krím annektálása is. "Ami az állami hovatartozást illeti, arról a Krímben élő emberek már meghozták döntésüket, e választást tiszteletben kell tartani, Oroszország sem tehet másként” - mondta Putyin arról a választásról, amelynek az eredményét Oroszországon és néhány oroszbarát párton (köztük a Jobbikon) kívül senki nem ismer el.

Autók Tavaszi ülésszak - Vita Magyar Nemzeti Bank (MNB) NAV Nemzetközi konfliktusok hivatali visszaélések tech háború makroadatok Vállalati jelentések Szociális kiadások Tőzsdei elemzések szerencsejáték szankcióNemzetközi konfliktusok Ukrajna Oroszország autóipar Csúcstalálkozók Hitelek: lakás Krím Czomba Sándor energetika autó görög adósság A KSH jelenti repülés Reklám és Média makromutatók Részvénypiacok mezőgazdaság MLBKT fogyasztási cikkek Folyószámla Élelmiszerpiac cameron hitel konferencia Magyar Telekom Nyrt. Varga Mihály Európai Unió Putyin Fővárosi ügyek Egyesült Államok Bod Péter Ákos biztosítás ingatlanpiac infokommunikáció Gázvezetékek Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon Buda-Cash korrupció