Világgazdaság

Paks hatszázmillió forintot fordít stadionépítésre

Mintegy 3000-3500 férőhelyessé bővítik a Paksi FC stadionját. Az Országgyűlés által megszavazott 800 millió forint mellé 600 millió forint saját forrás biztosításáról döntött a paksi városvezetés.

A 2015-ös költségvetésben a parlament a paksi Fehérvári úti létesítmény bővítésére 800 millió forintot szavazott meg.
   
A lelátók építését, pályák létesítését magában foglaló fejlesztés teljes költsége 1,4 milliárd forint. Paks képviselő-testülete határozatban foglalt állást arról, hogy a beruházáshoz idén 60, jövőre 200, 2017-ben pedig 340 millió forintot biztosít.
   
Süli János polgármester (Néppárt) tájékoztatása szerint a testület azt a szándékát erősítette meg, hogy a kormányzati támogatás összegét kiegészíti - ez feltétele az Országgyűlés által megállapított fejlesztési összeg teljes lehívásának is.
   
A város polgármestere arra is kitért, hogy az építkezés 2016-ben kezdődhet el. Terveik szerint a munkálatok nem akadályozzák majd a felkészülést és a mérkőzéseket, szeretnék úgy ütemezni, hogy minden hazai mérkőzést saját pályán rendezhessenek meg.
   
Süli János az MTI kérdésére azt mondta, nemcsak a felnőtt csapat, hanem az utánpótlás miatt is fontos, hogy színvonalas, jó stadionja legyen a Paksi FC-nek. Hozzátette, hogy a küszöbönálló erőműfejlesztés is indokolja a fejlesztést, hiszen az építkezésen dolgozóknak kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Abban bíznak, hogy mindig tele lesznek a lelátók - hangsúlyozta a városvezető.

 

BÉT - Napi események MKB Bank kutatás hivatali visszaélések tech Forrong az arab világ makroadatok Honda Audi Oroszország Paks GKI oktatás költségvetés 2014 energetika önkormányzat makromutatók Szakszervezet - Érdekképviselet Opel Decathlon BÉT ingatlanpiac korrupció
Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek