Világgazdaság

A kurdokat lövik a törökök az ankarai robbantás után

Ugyan az ankarai robbantás célpontjai kurdok és a velük szimpatizálók voltak, ráadásul az Iszlám Államot vádolják, a török hadsereg most mégis kurd célpontokat kezdett el lőni.

Törökországban és a Irak északi részén is kurd célpontokat támadott a török légierő a csaknem száz halálos áldozatot követelő ankarai kettős merénylet után.

Az ankarai merénylet célpontja egy, a török bombázások felfüggesztését követelő béketüntetés volt, azon belül is a kurdpárti Népi Demokrata Párt felvonulói voltak, a hatóságok pedig az Iszlám Államot vádolják az elkövetésével.

Törökországban novemberben tartanak előrehozott választást, miután a nyári választáson egyik párt sem szerzett elég mandátumot ahhoz, hogy kormányt alakíthasson. Az országot vezető AKP azért vesztette el az abszolút többségét, mert meglepetésre bekerült a parlamentbe a kurdokkal szimpatizáló Népi Demokrata Párt.

Airbus Tállai András turizmus makroadatok kurdNemzetközi konfliktusok Nyugdíjkérdés Magyarországon energetika Törökország makromutatók hitel Szakszervezet - Érdekképviselet utazás BMW robbantás EADS