Világgazdaság

Oroszország kész összefogni Amerikával az Iszlám Állam ellen

Anatolij Antonov orosz védelmi miniszter szerint elfogadhatóak azok az amerikai javaslatok, melyek az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni közös akcióról szólnak.

Igor Konaszenkov, a védelmi miniszter szóvívője a TASZSZ orosz hírügynökségnek azt közölte, áttanulmányozták a Pentagon kérését, és a terrorszervezet ellen végrehajtott akciókat egészében megvalósíthatónak találták. Hozzátette: csupán a technikai részleteket kell pontosítani.

Az Iszlám Állam ellen az oroszok szeptember 30-án indítottak először légi csapásokat, több mint ötven repülőgép és helikopter közreműködésével. A Védelmi Minisztérium szerint a támadások megkezdése óta Homsz tartományban két fegyverraktárat és egy parancsnoki központot, valamint konvojokat és több raktárt is megsemmisítettek.

Obama Őszi ülésszak Adidas tech makroadatok iszlám állam Tőzsdei elemzések USA BKK ISIS Reklám és Média makromutatók Google Inc. mezőgazdaság Szíria A munka világa Mol menekültek Putyin Volkswagen Csoport pentagonTesco Telenor Volánbusz Zrt.