Világgazdaság

Optimizmus minden piacon

Reggel Ázsiából jött a lendület a részvénypiacokra. Az újabb kínai likviditásfokozó lépések hírére az irányadó európai indexek már nem sokkal a nyitást követően pluszba lendültek, és az emelkedések kitartottak zárásig: 1-2 százalék körüli erősödésekkel zárták a kereskedést a fontosabb európai tőzsdék. Igazán fontos makroadat nem látott napvilágot kedden, így inkább hangulati alapú kereskedés jellemezte a piacokat egész nap. Egyedül egy feldolgozóipari ISM-index érkezett az Egyesült Államokból, ami bár javulást mutatott, az öröm azonban nem felhőtlen. Az index februári értéke 49,5 százalékra emelkedett a januári 48,2 százalék után. Ezzel már ötödik hónapja tartózkodik 50 százalék alatt az index, amire a 2008–2009-es válság óta nem volt példa.

Az optimizmus átragadt a magyar tőzsdére is, a BUX végül 1,5 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot, az átlagosnál jóval alacsonyabb, 7,3 milliárd forintos részvénypiaci forgalom mellett. Mindegyik blue chip emelkedéssel zárt, a Mol 2,1 százalékkal került feljebb, miközben az OTP árfolyama 1,4 százalékkal araszolt felfelé. A Richter minimális, 0,1 százalékos pluszban búcsúztatta a napot, míg a Magyar Telekom 3,3 százalékot emelkedett.

Autók Tavaszi ülésszak - Vita BÉT - Napi események infrastruktúra-fejlesztés Donald Trump Lakossági energia és üzemanyagárak kutatás Simicska Lajos OTP Moody's Politikai közvélemény-kutatások makroadatok Audi sport Tőzsdei elemzések Lázár János Orbán Viktor Oroszország Matolcsy György autóipar Bűnügyek oktatás A KSH jelenti Reklám és Média makromutatók A munka világa Deviza- és árupiac Botrányok a politikában Varga Mihály menekültek Európai Unió Fővárosi ügyek Egyesült Államok ingatlanpiac Egészségügy - Gyógyítás