Világgazdaság

Elutasította az ügyészség az MNB alapítványai elleni feljelentést

Az Együtt tett feljelentést az MNB alapítványai ellen, de az ügyészég úgy döntött, nem indítanak nyomozást.

A Fővárosi Főügyészség elutasította az Együtt feljelentéseit, amelyet a Magyar Nemzeti Bank alapítványai ellen tettek - ismertette a döntést az ellenzéki párt elnöke.

Szigetvári Viktor elmondta, hogy hűtlen és hanyag kezelés gyanúja miatt tettek feljelentést április 25-én, mert a párt szerint feltűnő értékaránytalanság történt, amikor a jegybank alapítványai több mint félmilliárd forint értékben vásároltak szponzorált médiatartalmakat a New Wave Kft.-nél. Szintén feljelentést tettek, mert Matolcsy György jegybankelnök Sakk és póker című könyvét a Kairosz kiadónál, több nyelven, nyelvenként több mint kilencmillió forintért adták ki - közölte.

A politikus a feljelentés elutasítását felháborítónak nevezte. Úgy fogalmazott: az ügyészség nem hogy nyomozni nem hajlandó, de kevesebb mint három napot szántak a tájékozódásra, ugyanis az elutasító határozat már április 28-án megszületett.

Szigetvári Viktor kijelentette: "az ügyészség azért csinálja ezt, mert Orbán Viktortól" Polt Péter legfőbb ügyész és Ibolya Tibor fővárosi főügyész "azt a felhatalmazást kapta, hogy kimossa az ilyen bűnökből Matolcsy Györgyöt, kimossa az ilyen bűnökből Polt Péter feleségét" és azokat a kuratóriumi döntéshozókat, akik több milliárdot pazaroltak el olyan célokra, amelyek nem tartoztak volna a jegybank vagy alapítványainak tevékenységi körébe.

Az Együtt keresi a jogi eszközöket, hogyan tudja folytatni az ügyet - közölte.

Offshore-botrány Autók Tavaszi ülésszak - Vita Magyar Nemzeti Bank (MNB) Nemzetközi konfliktusok együttNemzetközi konfliktusok Lakossági energia és üzemanyagárak kutatás tech makroadatok Vállalati jelentések Nyugdíjkérdés Magyarországon alapítvány Külföldi lapvélemények autóipar Elemzői vélemények Költségvetés 2017 oktatás görög adósság A KSH jelenti Reklám és Média makromutatók Részvénypiacok Google Inc. Uber MNB menekültek Európai Unió Fővárosi ügyek Egyesült Államok ingatlanpiac Adórendszer Magyarországon