Világgazdaság

Fontos SMS-t várhatnak a telenorosok, kompenzációt kaphatnak a cégtől

Még a héten SMS-ben keresik a tavalyi tarifakivezetésben érintett előfizetőket, hogy eldöntsék, milyen kompenzáció járhat nekik.

Szeptember közepéig jelezhetik kompenzációs igényüket a Telenor-előfizetők a cég elavult tarifacsomagjainak tavaly szeptemberben végrehajtott kivezetései kapcsán. A mobilszolgáltató önkéntes vállalásokkal kárpótolja az érdeksérelmet szenvedett előfizetőket. A tarifakivezetésben érintett előfizetőket augusztus 29. és szeptember 2. között SMS-ben fogja megkeresni. 

Az NMHH hatósági eljárás keretében vizsgálta azoknak a szerződésmódosításoknak a jogszerűségét, amelyeket a Telenor egyes régi tarifacsomagjainak és kiegészítő szolgáltatásainak kivezetéséhez 2015. szeptember 12-i hatállyal hajtott végre. A szolgáltató a megszűnő tarifacsomagok helyett az előfizetőknek aktuális ajánlatai közül kínált fel újat, de az ügyfelek választhatták bármelyik másik, igényeiknek megfelelő tarifacsomagot is.

Az NMHH azért indított vizsgálatot, mert a hozzá eljutott panaszok és saját információi alapján a szolgáltató által végrehajtott szerződésmódosításokkal kapcsolatban több ponton jogsértés gyanúja merült fel.

A vizsgálatot az NMHH hatósági szerződéssel zárta le, amely lehetőséget adott arra, hogy a Telenor olyan kötelezettségeket vállaljon az érdeksérelmet szenvedett előfizetők kompenzálására, amelyeket más módon, például határozat meghozatalával a hatóság nem írhatott volna elő.

A szolgáltató vállalta, hogy az érintett előfizetőinek augusztus 29. és szeptember 2. között SMS-t küld, amelyben egy kérdőív linkje és egy egyedi kód szerepel azért, hogy az ügyfelek jelezhessék pozitív és negatív véleményüket és igényüket a tarifatisztítással, és az új tarifájukkal kapcsolatban.

A Telenor kötelezte magát, hogy a szeptember 16-ig beérkező jelzések feldolgozása után legkésőbb október 31-ig személyre szabott kompenzációs ajánlatokkal keresi meg a kérdőívben elégedetlen visszajelzéseket előfizetőket. A kompenzáció része, hogy az érintettek díj-, illetve esetenként kötbérmentesen válthassanak az igényeikhez leginkább illeszkedő tarifacsomagra, és szükség esetén havidíj-jóváírásra is sor kerülhet.

Autók MKB Bank GVH-ügyek Lakossági energia és üzemanyagárak kutatás turizmus tech makroadatok Vállalati jelentések előfizetésTelenor sport Nyugdíjkérdés Magyarországon Lázár János ELMŰ Nyrt. Külföldi lapvélemények autóipar Elemzői vélemények Bűnügyek oktatás energetika Szijjártó Péter A KSH jelenti repülés Reklám és Média béremelés makromutatók Részvénypiacok Google Inc. Sony átlagkereset Élelmiszerpiac A munka világa hitel GYSEV mobil utazás Samsung Befektetési lehetőségek Mol Botrányok a politikában Európai Unió Fővárosi ügyek Egyesült Államok ingatlanpiac Angela Merkel Telenor Tesco Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon
Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek