Világgazdaság

Végeznek a Nexusszal

Megszünteti a Nexus márkát a Google, két új saját márkás telefont dob piacra.

Megszünteti a Nexus márkát a Google, a cég számára készülő két új, a HTC által gyártott mobiltelefonon már nem ez a jelölés lesz az Android Central technológiai portál információi szerint. A Nexus a Google saját márkás mobileszköz-családja, amely a telefonok mellett táblagépet és médialejátszót is tartalmaz. A társaság a készülékek tervezésében, fejlesztésében, marketingjében és támogatásában vesz részt, az eszközöket ismert gyártók készítik a vállalat számára, és részt vesznek a fejlesztésben is. Az első ilyen készüléket, a Nexus One-t a HTC készítette, és 2010 januárjában adták ki, jelenleg a Huawei által gyártott Nexus P6 és az LG által készített Nexus X5 számít a legújabb mobiloknak a termékcsaládból, míg a tabletvonalat a Nexus 9 képviseli, amit a HTC szállít.

Az Android Police beszámolója szerint a Google az új eszközökön a „G” megjelölést használja majd. Az már korábban kiszivárgott, hogy egy 5 és egy 5,5 hüvelykes telefon érkezik majd a saját márkás portfólió kiegészítésére, és egyelőre a Marlin és a Sailfish kódnév alatt futnak majd. A portál információi szerint nemcsak a névben, hanem a használt operációs rendszerben is lesz változás, az új készülékekre az Android Nougat – a Google legfrissebb operációs rendszere – egy speciális változatát telepítik.

Ez az eddigi beszámolók alapján számos újdonságot hozhat a felhasználóknak, és több lehetőséget, mint az operációs alapverziója, így például megújuló ikonkészlettel, áttervezett navigációs gombokkal és animációkkal találkozhatnak majd a készülékek tulajdonosai. Erről egyébként már júniusban beszélt Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója, jelezve, hogy egy olyan operációs rendszert építenek (az akkor még Nexusként emlegetett) saját márkás telefonjaikba, amely számos új lehetőséget nyújt majd a felhasználóknak.

Nemzetközi konfliktusok kutatás hivatali visszaélések tech makroadatok Honda sport Orbán Gábor Nexus MTVA Oroszország oktatás energetika Szijjártó Péter Toyota A KSH jelenti makromutatók Google mobilOpel telefon Európai Unió Volkswagen Csoport BÉT GE Hungary Budapest Bank korrupció