Angerman László, az Onyx étterem sommelier-je nyerte el a Magyarország Sommelier-bajnoka 2018 címet a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) által rendezett bajnokság múlt vasárnapi budapesti döntőjében; a második helyen Tüü Péter (Arany Kaviár étterem), míg harmadikként Kovács Norbert (Hotel Steirerschlössl, Zeltweg) végzett.
A sommelier-bajnokság elődöntőjét február 24-én Szekszárdon rendezték meg. Az elődöntőből a három legtöbb pontot elérő versenyző került a döntőbe, melyet ebben az évben is a Kávébár Bazár szakmai rendezvény keretében tartottak meg, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter fővédnökségével. Slezsák Zoltán, a Masosz elnöke a verseny megkezdése előtt adta át a szövetség plakettjeit a Par Excellence a magyar borkultúráért díj 2017. évi kitüntetettjeinek. A díjazottak kategóriák szerint: szakíró – Bányai Gábor Botond; vendéglátás – az Anyukám Mondta étterem; termelő – a somlói Kreinbacher Birtok; oktató – Földesi Gyula, a Soós István Borászati Szakgimnázium tanára; kereskedő – a Heinemann testvérek.
A döntő három résztvevője éttermi körülmények között, közönség előtt mérte össze tudását. A pezsgőfelszolgálástól a hibás borlap javításán, italajánláson keresztül a dekantálásig adtak számot felkészültségükről a döntős sommelier-k, majd borokat és különböző párlatokat is jellemeztek a zsűri előtt. A versenyt közös meglepetésfeladat zárta, melynek során magnum palackos (1,5 literes) pezsgőt kellett 14 pohárba egyenlő részben kitölteniük háromperces szintidőn belül – idézte a távirati iroda a Masosz közleményét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.