Budapesti étterem először kapott két Michelin-csillagot
A Michelin-kalauz több mint százéves fennállása óta először kapott magyarországi étterem kétcsillagos minősítést, a kitüntetést a hétfő esti gálán Mészáros Ádám, az Onyx étterem séfje vette át. Különleges a minősítés abból a szempontból is, hogy azt a budapesti étterem mint első kelet-európai hely kapta meg. A 2017-ben csillagot érdemlő vendéglátóhelyek megőrizték a csillagjukat. A Bib Gourmand elismerést – a Bocuse d’Or verseny 2016-os európai nyertese – Széll Tamás és Szulló Szabina bisztróétterme, a Stand 25 nyerte el 2018-ban. A Budapestre látogatóknak ajánlott éttermek listája is bővült eggyel a kalauz idei kiadványában. Az ezért járó kitüntetést az Olimpia étterem főszakácsa, Ádám Csaba vehette át Michael Ellistől, a Michelin nemzetközi igazgatójától. A gálán 120, nemzetközileg elismert séf vett részt, ahol válogatott magyar szakácsok magyaros ételeit kóstolhatták meg. A Michelin-kalauz a francia abroncsgyár gondozásában jelenik meg évente, és a legmeghatározóbb éttermi és szálláshely-útmutatóként tartják számon világszerte.


