Világgazdaság

Hetvenezer regisztrált kap sms-t

Kipróbálnak egy internetes időpontfoglaló rendszert, amelynek során 70 ezer, a koronavírus elleni oltásra már regisztrált kap majd sms-t – jelentette be György István, a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára. Időpontot a szöveges üzenetben szereplő kód alapján lehet foglalni egy weboldalon jövő hét hétfőre, keddre vagy szerdára. Az sms-t megkapók Pécsett, Debrecenben, Szegeden és Budapesten az egyetemi kórházak oltópontjaira mehetnek. Az államtitkár arra kérte azokat, akik sms-t kapnak, hogy csütörtökön 16 óráig foglaljanak időpontot a webes felületen. A próbaüzem sikere esetén minden kórház oltópontjára lehet majd időpontot foglalni.

A héten négyféle vakcinaszál­lítmány érkezett: 68 400 Moderna, 248 040 Pfizer–BioNTech, 72 000 AstraZeneca és 100 000 Szputnyik V, az utóbbi a második körös oltásokhoz. A hét végén 600 ezer Sinopharm-vakcina is várható, ezek egyik felével háziorvosok, a másikkal az oltópontokon oltanak.

A következő tíz napban 1 millió 480 ezer adag oltóanyag érkezik Oroszországból és Kínából – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter –, ezzel már 2,1 millió adag kínai oltóanyag lesz Magyarországon. A miniszter találkozott Hans Klugéval, az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatójával, aki példaértékűnek nevezte a magyar oltási kampányt.

Ezen a héten eddig már

4

vakcinaféle érkezett

Szijjártó Péter Müller Cecília györgy istván
Ezek is érdekelhetik