A Bolygónk, a Föld harmadik évadának is David Attenborough lesz a narrátora, sőt a 97 éves természetfilmes már el is kezdte a sorozat nyitányának és narrációjának a felvételét.

Sir David Attenborough.SIR DAVID ATTENBOROUGH - Sir David Attenborough, Britain's best-known natural history film-maker. His career as a naturalist and broadcaster has spanned nearly five decades and there are very few places on the globe that he has not visited. David with a painting of a Blue Bird-of-paradise from his latest book Drawn From Paradise: The Discovery, Art and Natural History of the Birds of Paradise. in the garden of his Richmond Home.Photo: Dwayne Senior  22 August 2012 © Dwayne Senior / eyevineContact eyevine for more information about using this image:T: +44 (0) 20 8709 8709E: info@eyevine.com http:///www.eyevine.com
Fotó: Northfoto

A veterán narrátor visszatérésének a BBC is örül, miután az első két évad is hatalmas sikernek bizonyult. 

A sorozatot eredetileg 2006-ban mutatták be a brit közszolgálati adón, amelyet tíz évvel később követett a második évad, 

de közben egész estés film és egy minisorozat is készült az első évad után. A harmadik évadra, amelyet a BBC még 2019-ben rendelt meg, úgy tűnik, szerencsére nem kell tíz évet várni, ráadásul Attenborough is visszatér.

A jeleneteket már öt éve forgatják, és már csak a narráció és a bevezető van hátra. Ez utóbbit pontosan ott vették fel, ahol még Charles Darwin sétált, miközben kidolgozta az evolúció elméletét. A sorozat executive producere, Mike Gunton a Mirrornak elmondta, hogy nagyon örül Attenborough visszatérésének, hiszen a Bolygónk, a Föld nélküle nem lenne ugyanaz. A veterán természetfilmes magával hozta ugyanis óriási lelkesedését és bölcsességét is – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy Attenborough még a napot is előcsalogatta a forgatás idejére, noha az adott területen szinte egész nyáron nem is sütött.