Február 1-jétől Michael Breme veszi át az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki pozícióját Alfons Dintnertől, aki a Volkswagen konszernben eltöltött 40 sikeres év után a jövőben teljes mértékben a magánéletére fog koncentrálni – tudatta a Világgazdasággal a győri cég.

Audi Hungaria Medianews: Új ügyvezető igazgató az Audi Hungaria élén: Michael Breme váltja Alfons Dintnert
Alfons Dintner helyett Michael Breme az új főnök Győrben.
Fotó: Audi Hungaria

Breme jelenleg a platform- és modulmanagement területét vezeti Ingolstadtban, ezeknek a jövőorientált megtervezésért és megvalósításáért felel. „Michael Breme több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az Audi termelési világában, már eddigi munkaköreiben is segítette és nagyban hozzájárult a győri gyártótelephely fejlődéséhez. Az Audi Hungaria igazgatóságának elnökeként tovább fogja erősíteni a vállalat stratégiai irányítását és ezzel Győr szerepét az Audi konszern világszintű termelési hálózatában” – mondta Gerd Walker, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja.

A mérnök végzettségű szakember a németországi Aachenben a Rajna-Vesztfáliai Műszaki Egyetemen (RWTH Aachen) végzett anyagtudományi tanulmányait követően gyártástervezőként kezdte meg szakmai karrierjét az AUDI AG Karosszéria Alváz/Struktúratervezés és Külföldi gyártótelephelyek területén. Breme 2009-től az Audi-Szerszámgyárának vezetője volt, és ő felelt az Ingolstadtban, Neckarsulmban és Győrben működő Szerszámgyárakért, valamint Martorellben az Audi Tooling Barcelona és Pekingben az Audi Tooling Peking gyártótelephelyekért. Ezt követően 2016-ban az AUDI AG gyártás- és gyártervezésének vezetője lett. Ebben a pozíciójában a márka valamennyi járműprojektjének gyártásoldali tervezéséért és a világszinten működő gyártótelephelyek gyárstruktúrájának megtervezéséért és megvalósításáért felelt.

Michael Breme 2024. február 1-jétől veszi át a feladatokat a vállalat igazgatóságának jelenlegi elnökétől, Alfons Dintnertől, aki 2019. október 1-jétől vezeti a győri vállalatot. „Alfons Dintner több nemzetközi gyártótelephelyen végzett 40 éves munkájával meghatározta az Audi- és Volkswagen-konszern sikereit. Vezetése alatt az Audi Hungaria a teljes Volkswagen konszernnek nyújtott kompetenciaorientált szolgáltatásokkal szélesítette portfólióját.”

Irányításával tovább bővült az elektromos motorok gyártása Győrben és a Cupra-márka járműgyártásba történő integrációjával erősödött a vállalat versenyképessége

– méltatta Gerd Walker Alfons Dintnert.

Az Alfons Dintnerrel készült nagyinterjúnkat itt olvashatja.