Június végétől immár jogilag is a GE Hungary Rt. része a GE Medicor Rt. és a Radiológiai Gyártó és Szolgáltató Kft. A két társaság beolvadt a GE Hungary Rt.-be, s a világcég ezzel újabb lépést tett afelé, hogy egy csoportba vonja össze magyarországi érdekeltségeit. Előzőleg a GE Lighting Tungsram Rt. betagozódása volt a legjelentősebb ilyen jellegű döntés.
Cégbírósági források szerint a GE Hungary Rt. saját tőkéje némileg csökkent a két egészségügyi vállalkozást magában foglaló tranzakció után, 158 milliárd forintról 155 milliárdra. Közben kötelezettségei 71,4 milliárd forintról 72,6 milliárdra emelkedtek, céltartaléka 607 millióról 674 millió forintra nőtt.
A GE Medicor Rt. mínusz 315 millió forintos saját tőkével és négymilliárdos kötelezettséggel szállt be az üzletbe. A Radiológiai Kft. 185 millió forintos saját tőkét és 119 milliós kötelezettséget vitt a GE Hungary Rt.-be, céltartalék nélkül.
Jánosi Sándor, a GE Medical Systems humán erőforrás igazgatója megerősítette: olyan jogi aktusról van szó, amely egy már megkezdődött folyamat betetőzése, ilyenformán nincs számottevő gazdasági jelentősége.
A GE egészségügyi fejlesztésekkel és gyártással foglalkozó egységénél -- a két beolvasztott társasággal együtt -- folyamatos a régi és az újonnan felvett szakembergárda képzése, és a gyártás is tovább nőtt azóta, hogy a GE felvásárolta a Medicor Rt.-t. A tervek szerint a jövő év közepére kialakul az új szervezeti felépítés. Több mint 300 hardver- és szoftverfejlesztő munkájára számítanak, ezek egy része már saját fejlesztésekkel is megjelent egyebek között a tavalyi chicagói radiológiai fórumon.