Számottevő, 30 százalékos bevételnövekedéssel zárta az első fél évet az Antenna Hungária Rt. A 2,65 milliárd forintos adaton belül figyelemre méltó a távközlési bevételek megkétszereződése, illetve az AntennaMikro szolgáltatás bevételeinek 440 százalékos növekedése. A rádióműsor-szórásból származó bevételek 14, a televíziós műsorszórásból származó pénzek csak 8 százalékkal bővültek.
Az anyagjellegű ráfordításokat ugyanakkor épp a távközlési szolgáltatások és az AntennaMikro költségei növelték 42 százalékkal. A társaság személyi jellegű ráfordításainak 11 százalékos növekedése az e területen korábban megfigyelt szigorúság továbbélését jelzi.
Az 1,6 milliárd forintos üzleti eredmény még 25 százalékos bővülésről ad számot, ám ezt követően a pénzügyi műveletek terén elvész minden erény. A rendkívüli mértékben -- 67 százalékkal -- megugró hitelállomány miatt a fizetendő kamatok 72 százalékkal, 972 millió forintra nőttek, miközben a pénzügyi műveletek bevételei 10 százalékkal csökkentek. Az igazi nagy falatot azonban a cég által immár 30 százalékban birtokolt, a magyar Vodafone-t üzemeltető VRAM Rt. konszolidálása jelenti. A cég 10 milliárd forintot meghaladó veszteségéből az AH-ra 3,017 milliárd esett, aminek következtében a társaság pénzügyi vesztesége 3,525 milliárd lett. A vállalkozás ennek következtében a 2000. évi -- a Vodafone konszolidálása nélküli -- 915 milliós mérleg szerinti eredménye után 2,281 milliárd forintos veszteséggel zárta az első hat hónapot.
A Vodafone-ügylet ugyanakkor a társaság tőkeszerkezetét is érinti: a VRAM-ban végrehajtott 6,6 milliárdos tőkecsökkentés miatt a bázisadatokhoz képest közel 20 százalékkal, 18,8 milliárd forintra csökkent az AH saját tőkéje.