Életbe lépett a szerződés a Duna Plaza újabb adásvételéről, s az összesen 222,5 millió márka értékű üzlet kiterjed a Sopron, valamint a Nyíregyháza Plaza megvásárlására is. A három ingatlant az Ofer Brothers-csoporttól veszi meg az amszterdami székhelyű Plaza Centers Europe a Duna Plaza Kft. részvényeinek megvásárlása által. Az 1996-ban 90 millió márka beruházásából létrejött komplexum vételára mintegy 150 millióra emelkedett.
A fenti üzlet eredményeként a Plaza Centersnek már 12 működő bevásárlóközpontja van Magyarországon, de a hálózatot az idén a mintegy 10 ezer négyzetméteres szolnoki, a zalaegerszegi és a szombathelyi egységekkel bővítik -- mondta Sammy S. Smucha, a Plaza Centers elnöke, s kitért arra, hogy újabb 50 millió márkát fordítanak a Duna Plaza teljes felújítására, megépítik a háromdimenziós mozit, bővítik a szórakoztató komplexumot, valamint több ezer négyzetméterrel nagyobb helyet kapnak a kereskedelmi egységek.
A magyarországiak mellett egyelőre csupán Varsóban rendelkezik bevásárlóközponttal a cég, ahol azonban még az idén kettőt adnak át, 2004-re pedig 11 tagú lesz a lengyel hálózat. Ebben az évben már 60 létesítménye lesz a Plaza Centersnek a Görögországgal kibővített kelet-európai régióban.
A környező országokban folyó projektek megvalósítását Budapestről irányítják: a térségben zajló fejlesztések központja Magyarország, ahol a Plaza Centers az elmúlt év végéig 500 millió márkát fektetett be.