A Robert Bosch GmbH automatizálástechnikai üzletága, a Bosch Automation és a fúziója nyomán a közelmúltban Bosch Rexroth AG néven alakult meg az új nemzetközi társaság. A 26 ezer fős egyesített cég forgalma 2001-ben a várakozások szerint 7,4 milliárd márka körül alakul. A tervek szerint az árbevétel 65 százaléka európai, míg 25 százaléka amerikai értékesítésből ered majd.
Magyarországon a fúzió következtében a korábban a Mannesmann konszern érdekeltségébe tartozó Mannesmann Rexroth Kft. Bosch Rexroth Hajtás- és Vezérléstechnika Kft. néven alakul újjá.
A cégbírósági adatok szerint 207,9 millió forint jegyzett tőkéjű Bosch Rexroth Kft. budapesti székhelye a kereskedelmi központot, a tápegységgyártó üzemet, a vevőszolgálatot foglalja magában, valamint egy hidraulika-pneumatika szaküzletet. A céghez tartozik még a 150 fős egri pneumatikai gyár, amelyet 1990-ben még a svéd AB Mecman és a Finomszerelvénygyár hozott létre Mecman Eger Ipari Automatizálási Kft. néven.
A 200 fős Bosch Rexroth Hajtás- és Vezérléstechnika Kft. az idén 2,5 milliárd forint értékben szállít színpadtechnikai berendezéseket az épülő Nemzeti Színháznak, összesen pedig mintegy 6 milliárd forint árbevételre számít.