A Magyar Közlekedési Kiadó gondozásában megjelenő Navigátor szakfolyóirat Iszak Tibornak ítélte az Év Embere címet. A szerkesztőbizottság és a szerkesztőség ötödik alkalommal döntött a megtisztelő cím odaítéléséről. A szakmai elismerésben most a Raaberfreight vezérigazgatója veheti át a díjat, várhatóan a júniusi Spedexpo megnyitóünnepségén.

A szakmai elismerést eddigi életútjával érdemelte ki. Az indoklás szerint Iszak Tibor a magyar szállítmányozás ismert és elismert személyisége. Két évtizede, a közgazdaság-tudományi egyetem közlekedési szakának elvégzése után a Raaberspednél kezdődött szakmai pályafutása. A 48 éves szakember végigjárta a ranglétrát, a szállítmányozási topmenedzserek új nemzedékéhez tartozik, akinek eddigi munkássága a Raaberspedhez, és most már tíz éve a Raaberfreighthez kötődik. Irányításával és vezetésével a Raaberfreight (melynek többségi tulajdonosa a GYSEV Rt.) mint piacvezető konténeres társaság olyan cégcsoportot hozott létre, amely ma már a második meghatározó csoportnak számít a magyar szállítmányozásban. A csoportnak - egyebek között - németországi vállalkozása is van. Évi bevétele mintegy tízmilliárd forint.

Iszak Tibort eddigi szakmai munkásságának elismeréseképpen tavaly harmadszor választották meg a Magyar Szállítmányozók Szövetsége társelnökének. A nemzetközi szövetség (FIATA) elmúlt évi mexikói kongresszusán pedig a FIATA alelnöke lett. Legutoljára 20 éve töltötte be ezt a tisztet magyar szakember.

Korábban Sípos István, a MÁV Rt. néhai vezérigazgatója (1998), Kautz István, a Masped Rt. elnök-vezérigazgatója (1999), Berényi János, a GYSEV Rt. elnök-vezérigazgatója (2000) és Wáberer György, a Volán Tefu Rt. elnök-vezérigazgatója (2001) részesült ebben a szakmai elismerésben. (MK)